Formula 1 - Sezóna 2014 - sezóna pro Ferrari

Zatímco teď většina sportovního světa žije hrami v Soči, já už se těším na to, co začně za 27 dní. Startuje totiž nová sezóna Formule 1. A myslím, že bude úspěšná pro rudé barvy. Pro Ferrari. Pro stáj, která jako jediná působí v nejprestižnější soutěži motorsportu od samého začátku.
Proč by to měl být (a jak doufám skutečně bude) rok pro Ferrari? Mám 3 důvody.



1. důvod: F14T
Nový monopost, na kterém v Maranellu pracovali po větší část loňské sezóny. Už bylo jasné, že s RedBullem se nedá soupeřit a tak se mohl vývoj soustředit na nový vůz. V testech před novou sezónou se ukázalo, že je rychlý a v porovnání s konkurencí i spolehlivější. A právě spolehlivost bude, IMHO, jedním z nejdůležitějších faktorů.

2. důvod: Lidé
Ferrari zbrojilo. Vyvíjet nové zbraně na sezónu mu pomáhala i řada špičkových odborníků, kteří přišli z jiných stájí. Například z Lotusu odešli dva klíčoví zaměstanci: James Allison a šéf aerodynamiky Dirk de Beer

3. důvod: Příchod Kimiho
Fernando Alonso je dle mého názoru nejlepším pilotem současné Formule1. I sám Michael Schumacher přiznal, že pokud by si měl vybrat svého náhradníka, volil by mezi Fernandem a Kimim. Teď má Ferrari oba. Led a Oheň.

 
 
 
----------------------------
 
Pod čarou:
a vůbec nevadí, že Kimi se rád napije...  :-) 

Komentáře