Jak mi kvůli F1 (ne)volali z rádia Frekvence 1

Formule 1 má letos za sebou velké změny. A proti loňsku je jich tolik jako nikdy v historii. Dá se tedy říci, že se jedná o revoluční sezónu. Tak revoluční, že jsme se o ní bavili i v České televizi a to navzdory tomu, že Formuli 1 (bohužel) nevysíláme.



S kolegou Michalem Dusíkem jsme některé změny probrali  17. března zde:

http://t.co/41GjMjaGip

Jenže naše slavná chvíle nebyla jen tak zapomenuta. Rozhovor byl asi natolik úžasný ( he he ) že se líbil i lidem na Frekvenci 1. A tak si ho nahráli a o pár dní později použili ve svém "Sport baru".

Slečna/paní redaktorka oznámila, že změny probere s expertem ČT Viktorem Tamayou ( raději bych byl pro Tamayo nebo Tamayem, ale budiž jí to odpuštěno za toho experta :-). Na tom by nebylo až zas tak nic špatného - kdyby mi ovšem skutečně zavolala. Rád si povídám o Formulích 1 a ještě raději, když při tom mohu mluvit se ženou (dívkou). Jenže na telefonát z rádia bych čekal marně. Nezavolali. Přesto se stalo:

Slečna/paní redaktorka oznámila: takto změny PRO FREKVENCI 1 SHRNUL expert ČT Viktor Tamayo.

čas 43:52




Slečna/paní pak dodala, že já dále tvrdím: u nových motorů se dá i telefonovat ... Nikdy jsem to nikomu neřekl. Nemohl jsem. V Austrálii na prvních závodech jsem nebyl a nezkoušel jsem telefonovat. Napadá mě jedině, že by šlo telefonovat jedině u TV přenosu. To jde, to už vyzkoušeno mám :-)


Na internetu lze najít vše. A tak si díky tomu mohu ověřit, že třeba v druhé hodině vysílání Sport baru se také posluchači dozvěděli něco z toho, co už před tím odvysílala Česká televize.

čas 42:40




Každopádně Formule 1 měla na Frekvenci 1 pěknou propagaci, stejně jako já ( díky, he he ).

Ale přestože tvrdí, že mi volali a já pro jejich rádio říkal svůj pohled na věc - NENÍ TO PRAVDA! Rozhovor byl z vysílání ČT - Poledních zpráv s Michalem Dusíkem.

To je žurnalistika ....

UPDATE:
Frekvence 1 se před nedávnem prostřednictvím mluvčího omluvila za špatnou citaci rozhovoru. Ano ... špatná citace ... to je velmi úsměvný důvod k omluvě.

UPDATE2:
k reakci F1 na článek v Mediáři:


  • Hned, jak jsme chybu zjistili, jsme aktivně komunikovali jak s autorem příspěvku, tak se zástupci redakce sportu ČT.  Na chybu jsme upozornili my, resp. Česká televize. Následná omluva Frekvence 1 skutečně dorazila pro vedení ČT a byla za špatnou citaci ... 
  • Dramaturg odpovědný za pořad se omluvil za chybu, kterou jsme dopustili, a navrhl autorovi možnost promotion jeho práce na stanici F1. Lež! Nikdo mi nic nenabízel. Jestli to náhodou nebylo jako s tím telefonátem. 

  • Z reakce autora i redaktorky ČT jsme vyrozuměli, že omluva byla přijata a věc je vyřízená Ano, teď, když jsem konečně na vlastní uši slyšel celý záznam, tak ano. Už je to pro mě uzavřená věc. Každý ať si o této "kauze" udělá obrázek sám. 

Komentáře