TopGear a Clarkson: konec ?

Těžko říct, jestli Jeremy Clarkson jen dospěl do "bohorovnosti" a mylí si, že mu projde všechno, nebo je to jen nátlak na BBC ať mu /jim všem třem/ zvednou prachy nebo je v tom něco jiného .... 

Nikdo z nás neví, co se přesně stalo a tak můžeme jen spekulovat. Jeremy, kterého mám v mnoha případech jako svůj vzor, nedávno sepsal pro britský The Sun článek, ve kterém /ve stručnosti/ říká, že příroda udělala chybu, když vynalezla dinosaura. Byl totiž příliš velký, silný a s tam malými bezmocnými ručičkami, kterými nebyl schopen zacházet s těžkou technikou nebo si užít trochu zvláštního času pro sebe. (zřejmě nemyslel ty své "ručičky", kterými údajně "praštil" producenta). Vyjednává takhle Jeremy lepší pozici? Brzy měl totiž podepsat novou (údajně tříletou) smlouvu s BBC? Nebo jen oznamuje svým fanouškům, že si dá na čas pauzu a chce si užít trochu toho "zvláštního času pro sebe"? 



Kolem TopGearu je to jeden velký business. Práva na vysílání se prodávají do mnoha zemí. Pak jsou tu produkty, které na sobě nesou značku TopGearu a platí BBC poplatek za to, že mohou logo na svém obalu mít. Clarkson před lety prodal svůj podíl na pořadu BBC a možná vidí potenciál jinde. V jiné televizi. Lanaří ho třeba Sky, která umí udělat dobrý pořad a je schopná nabídnout Clarksonovi skvělou smlouvu. Nebo si Clarkson s Mayem a Hammondem udělají "svou produkční firmu" a rozjedou třeba vlastní pořad, dejme tomu s názvem "Full Throttle" (plný plyn) a nabídnou ho nějaké televizní stanici. Myslím, že nabídek i tak budou mít dost. TopGear je, podle mně, TopGearem jen díky Clarksonovi, Mayovi a Hammondovi. Ten koncept už je stejně ohraný (ikdyž pořád zábavný a funkční - ale zase jen díky té trojci) a třeba je čas na změnu. Třeba je čas dát ten plný plyn ... :-)

Komentáře